News &Views

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Фотография: Деа Атанасова

Делиана Стоянова представя „С дъх на цветове“ 

Изложбата „С дъх на цветове'' може да видите до края месец Февруари в галерия ETAGE 8, бул. Илиянци 42, Военна Рампа.

 

Делиана Стоянова -  живописец, експериментатор, вдъхващ живот на идеите си чрез различни изразни средства.  Графичният дизайн е друга нейна сила, която тя използва, за да разшири обхвата на възможностите си и да добави нужните акценти, когато произведенията го изискват. Борави майсторски с цветовете, а въображението ѝ – безгранично , превръща всички ни в мечтатели. Изложбата ѝ „С дъх на цветове“ носи лекота и придава на пространството  приказно очарование. Цветовете в картините й възбуждат сетивата и пораждат  желание за съзерцание, носят спокойствие, формират нови светове.

 

 

Ако желаете да разберете повече за Деалиана Стоянова, посетете сайта на Култура БГ и Млади БГ художници.

 

ÈTAGE 8 ПОСРЕЩНА Асен Янев с ultraviolet, between black, white and grey 
 

Асен Янев, роден в Cофия; завършва изкуство и медийни науки, история и политология в Университета в Констанц/Германия; понастоящем живее в Базел/Швейцария. Асен Янев е мултидисциплинарен артист, който работи с различни медии, включващи фотография, колаж и живопис. B работите си той изследва механизмите на медийна репрезентация както и двусмислеността и конструирането на човешката идентичност. Фокусът е върху въпроси на индивидуални и колективни трансформации, памет и преходност, джендър и миграция, лични и колективни митове.

Той разглежда въпроса за мястото на собствения ни опит в контекста на един световен ред на колективното съзнание и показва в ETAGE 8 творби от сериите DU MEIN SIE, MENSCHENPARK, KOMA както и migration of fraud.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

 Стефан Божков за първи път на ÈTAGE 8

Стефан Божков е художник, творец. Роден в Панагюрище, завършил в Казанлък, живеещ в София. Естет, намиращ вдъхновение сред жените, формите, поведението. ÈTAGE 8 събра и показа някои от бележитите му творби, сред които цикъла от литографии към поемите на Робърт Бърнс – част от постоянната колекция на музея на поета в Шотландия. Заедно създадохме запомнящо се събитие, акцент на което беше тъмнината. Тъмнината като израз на мистика и загадъчност. А черният цвят в творбите му, отличаващ го като автор и правещ го разпознаваем и сред най-младата аудитория, допринесе за цялостното преживяване на гостите ни. Използвайки него и многото му нюанси, Стефан Божков успява да провокира зрителя, да го накара да вникне в дълбочина в творбите, да предизвика дискусии и да остави трайни следи в съзнанието му.

ÈTAGE 8 посрещна НИКОЛАЙ ДИМЧЕВСКИ

Картините на Николай Димчевски предразполагат към определен тип настроения- всички те положителни. Натюрморти, пейзажи, портрети, наситени с богатството на неговото ежедневие, изпъстрено с ярки цветове и свежи хора, носещи аромата на морето.  Отличаващ се със стил, със смелост да изразява себе си. Отдаден на работата  и вярванията си, извличащ красота от формите, движенията и рутината.
Избрал да оцветява дните си, прави същото и с нашите.